עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש מרץ 2019 - מקבץ 4

עודכן בתאריך 28/03/2019

בפתח סקירת המחקרים השבועית שלנו, הטיפול הנטורופתי בתסמונת המעי הרגיש.

כמו כן, מחקר גדול המחזיר לשולחן את הקשר בין צריכת ביצים לסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית ולתמותה.

 

בהמשך, תוספי שום וכורכומין להורדת רמת הדלקת, ההשפעה של כורכומין בקרב מטופלים עם כבד שומני, פטל אדום לסובלים מטרום-סוכרת, אגוזים להפחתת הסיכון הקרדיווסקולרי בקרב חולי סוכרת סוג 2, מיץ דובדבנים להפחתת הסיכון לגאוט, הפוטנציאל של סויה מותססת למבוגרים עם הפרעה קוגניטיבית קלה ומיינדפולנס להקלה על כאב.

 

בתחום ההיריון והלידה: הקשר בין נטילת תוסף "פרנטל" בהריוֹן והסיכון לאוטיזם ובין ניתוח חירום קיסרי והסיכון לצפצופים ולאלרגיה למזון, התרומה של תוספי אומגה 3 להתפתחות התינוק.

 

נסיים בקשר בין הפרעת קשב בילדים והסיכון לדיכאון בגיל ההתבגרות, ובטיפול אימונותרפי להפחתת הרגישות לחיטה.

 

בכותרות השבוע: רודיולה לטיפול במחלת גבהים, חסר ויטמין D ופגיעה אפשרית בפעילות המוח, פיפרין לטיפול בויטיליגו, הזמינות הביולוגית של תוסף קו-אנזים Q10, הטיה בהערכת הסיכון במחקרים הבודקים את ההשפעה של אלכוהול והפעילות הרפואית של קיפודנית.

 

 

הגישה הנטורופתית לטיפול בתסמונת המעִי הרגיש

במחקר, שנערך בשיטת דלפי, פותחה רשימת היגדים, המשקפים את הקונצנזוס בהתייחס לגישה הנטורופתית לטיפול בתסמונת המעי הרגיש (IBS). החוקרים מסבירים כי כ-11% מהאוכלוסייה סובלים מתסמיני מעי רגיש וכ-50% מהמטופלים מדווחים על שימוש ברפואה משלימה. עם זאת, אין מחקרים העוסקים בשיטת הטיפול הנטורופתית, שהינה מקצוע מוגדר היטב בתחום הרפואה המשלימה בצפון אמריקה.

שיטת דלפי הינה שיטת לקבלת החלטות על ידי קבוצת מומחים, בה כל משתתף בקבוצה מציע פתרון אפשרי ולאחר מכן נערך דיון בכלל הפתרונות עד הגעה לקונצנזוס. המחקר הנוכחי נערך בארבעה סבבים לאורך 17 חודשים, בהם 15 נטורופתים המומחים בתסמונת המעי הרגיש התבקשו להגיע לקונצנזוס לגבי רשימת היגדים העוסקים בטיפול הנטורופתי בתסמונת המעי הרגיש. רשימה ראשונית של היגדים בשישה תחומים גובשה על ידי הוועדה המנהלת. בכל סבב כל אחד מהמומחים התבקש לציין את הסכמתו לגבי חשיבות ההיגד לטיפול ב-IBS על סולם של 0-100%, כאשר קונצנזוס הוגדר כהסכמה חציונית של 75% לפחות. בסיום כל סבב כל היגד נקבע כקונצנזוס והועבר לרשימה הסופית, הוצא מהרשימה או הועבר להערכה נוספת בסבב הבא - יחד עם היגדים נוספים שהוצעו על ידי המומחים. בסיום ארבעת הסבבים הושג קונצנזוס בהתייחס ל-45 היגדים ב-6 תחומי תוכן, להלן סיכום כללי של ההיגדים בחלוקה לתחומים:

  1. כללי: התערבות תזונתית הינה חלק חשוב בטיפול הנטורופתי ב-IBS.
  2. פרק הזמן הסביר הנדרש על מנת להתחיל להשיג שיפור קליני: תקופה מינימלית של שלושה חודשים, שלושה מפגשים טיפוליים לפחות בתדירות התחלתית של 2-4 שבועות ולאחר מכן מעקב חודשי ולבסוף כל 2-3 חודשים בהתאם לצורך. משך מפגש סביר הינו שעה למפגש הראשון וחצי שעה למפגשי המעקב.
  3. מעקב: דיווח רציף של המטופל לגבי חומרת התסמינים וניהול יומן תזונה על מנת לזהות שיפור. 
  4. בדיקות המעבדה הנדרשות: IgG לזיהוי אלרגיות למזון, בדיקות לזיהוי צמיחת יתר של חיידקים במעי הדק (SIBO) כגון בדיקות נשיפה ובדיקות הרכב הצואה המסייעות בהתאמת התזונה. 
  5. התערבויות: 
  • תזונה: דיאטה דלת FODMAPs, דיאטת אלימינציה או דיאטה המותאמת לתוצאות בדיקת IgG (רגישויות למזון), הפחתת חיטה וגלוטן, חשיבות היגיינת האכילה (לעיסה, אכילה מודעת וכדומה), והקפדה על דפוסי האכילה (תדירות ותזמון האכילה). 
  • דיאטת אלימינציה: רכיבים, אשר מומלץ לבחון אותם כחלק מדיאטת אלימינציה, כוללים: חיטה וגלוטן, מוצרי חלב, סוכר, מזונות מעובדים, מזונות מטוגנים, מזון מהיר, FODMAPs, לקטוז, סויה, סודה, ממתיקים מלאכותיים, פרוקטוז, פרוקטנים, פוליאולים (סוכרים כוהליים) ותירס. 
  • תוספים: שבעה היגדים התומכים בשימוש בתוספי תזונה, פרוביוטיקה, אנזימי עיכול, צמחי מרפא מרים וקרמינטיביים, תה וטינקטורות. 
  • גוף-נפש: חמישה היגדים התומכים באסטרטגיות להפחתת סטרס, פעילות גופנית, מדיטציה, דיקור ויוגה. 
  1. מקורות מידע: שימוש בדפי מידע והמלצות לספרים כחלק מהטיפול. 

Goldenberg JZ, et al. Naturopathic Approaches to Irritable Bowel Syndrome-A Delphi Study. J Altern Complement Med. 2019 Feb;25(2):227-233. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30207740

 

 

צריכת ביצים קשורה בסיכון לתחלואה קרדיוֹוסקולרית ולתמוּתה

במחקר גדול, שכלל נתונים משישה מחקרי עוקבה פרוספקטיביים שנערכו בארה"ב, נבדק הקשר בין צריכת כולסטרול וביצים לבין הסיכון לאירוע קרדיווסקולרי (תחלואה או תמותה) ולתמותה מכל גורם. החוקרים ניתחו את הנתונים של 29,615 משתתפים בני 52 בממוצע בתחילת המחקר. בתקופת מעקב חציונית של 17.5 שנה דווח על 5,400 מקרים של אירוע קרדיווסקולרי ו-6,132 מקרי תמותה מכל גורם. נמצא כי הקשר בין צריכת כולסטרול וביצים היה קשור בסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית ולתמותה באופן תלוי מינון: 

  • כל צריכה של 300 מ"ג נוספים ליום של כולסטרול הייתה קשורה בסיכון יחסי גבוה ב-17% (סיכון אבסולוטי גבוה ב-3.2%) לאירוע קרדיווסקולרי וב-18% (סיכון אבסולוטי גבוה ב-4.4%) לתמותה מכל גורם. 
  • כל צריכה של חצי ביצה נוספת ליום הייתה קשורה בסיכון יחסי גבוה ב-6% (סיכון אבסולוטי גבוה ב-1.1%) לאירוע קרדיווסקולרי וב-8% (סיכון אבסולוטי גבוה ב-1.9%) לתמותה מכל גורם. 
  • החוקרים מראים באופן סטטיסטי כי ניתן לייחס את הקשר בין צריכת ביצים לבין אירוע קרדיווסקולרי ותמותה לכולסטרול. 

החוקרים מסכמים כי בקרב מבוגרים בארה"ב צריכה גבוהה של כולסטרול ושל ביצים קשורה בסיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולרית ולתמותה באופן תלוי מינון, ויש לתת לממצאים אלה בביטוי בהנחיות התזונתיות. 

המחקר מומן על ידי גופי מחקר לאומיים ואקדמיים, כאשר החוקרים מדווחים על קבלת מענקי מחקר אישיים מחברות תרופות. 

Zhong VW, et al. Associations of Dietary Cholesterol or Egg Consumption With Incident Cardiovascular Disease and Mortality. JAMA. 2019 Mar 19;321(11):1081-1095. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30874756

 

 

תוספי שוּם להורדת רמת הדלקת

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים נבדקה ההשפעה של תוספי שום (Allium sativum) על המדד הדלקתי CRP. בסקירה נכללו 9 מחקרים בהם 363 משתתפים. המחקרים נערכו בקרב אוכלוסיות מגוונות – משתתפים בריאים, נשים בהריון, משתתפים עם עודף משקל ושמנות, עם סוכרת סוג 2 או עם מחלת לב כלילית. המינון בו נעשה שימוש במחקרים השונים נע בין 250 ל-3,600 מ"ג ליום (מינון חציוני 2,100 מ"ג ליום) ומשך ההתערבות נע בין שבועיים ל-48 שבועות (משך חציוני 12 שבועות).

נמצא כי קרא עוד.

Taghizadeh M, Hamedifard Z, Jafarnejad S. Effect of garlic supplementation on serum C-reactive protein level: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Phytother Res. 2019 Feb;33(2):243-252. 

 

 

ההשפעה נוגדת החמצון ונוגדת הדלקת של תוספי כוּרכומין

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים הוערכה ההשפעה של תוספים המכילים כורכומין על מדדים של דלקת ושל עקה חמצונית. בסקירה נכללו 15 מחקרים, בהם 1,223 משתתפים עם הפרעות בפעילות המטבולית (כגון תסמונת מטבולית, סוכרת סוג 2, שמנות). במחקרים השונים נעשה שימוש בתוספים המכילים כורכומין, במינון שנע בין 112 ל-4,000 מ"ג ליום ומשך ההתערבות נע בין 3 ימים לבין 36 שבועות.

בניתוח כולל של הנתונים נמצא כי קרא עוד.

Tabrizi R, et al. The effects of curcumin-containing supplements on biomarkers of inflammation and oxidativestress: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Phytother Res. 2019 Feb;33(2):253-262. 

 

 

השפעה מיטיבה לכוּרכומין בקרב מטופלים עם כבד שוּמני

במטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים נבדקה ההשפעה של תוספי כורכומין על המדדים המטבוליים בקרב מטופלים עם מחלת כבד שומני לא אלכוהולית (NAFLD). בניתוח נכללו ארבעה מחקרים, בהם 229 מטופלים. במחקרים השונים נעשה שימוש במגוון תוספים: אבקת כורכום במינון 3 גרם ליום או כורכומין במינון 500 או 1,000 מ"ג ליום. משך ההתערבות היה 8 או 12 שבועות.

בניתוח כולל של הנתונים נמצא כי קרא עוד.

Wei Z, et al. The effects of curcumin on the metabolic parameters of non-alcoholic fatty liver disease: a meta-analysis of randomized controlled trials. Hepatol Int. 2018 Nov 16. 

 

 

פטל אדוֹם לסובלים מטרום-סוּכרת

במחקר אקראי מוצלב הוערכה ההשפעה של פירות פטל אדוֹם (Rubus iִdaeus) על התגובה המטבולית לאחר הארוחה בקרב משתתפים עם עודף משקל או שמנות, הסובלים מטרום סוכרת ותנגודת לאינסולין בהשוואה למשתתפים בריאים מטבולית. במחקר נכללו 21 משתתפים עם טרום סוכרת ו-11 משתתפים בריאים, אשר צרכו בשלושה ימים שונים ארוחת בוקר אופיינית לדיאטה המערבית, שהכילה 900 קלוריות, מהן: 57% פחמימות, 34% שומן ן-9% חלבון. בכל יום בדיקה הארוחה כללה (במשקה ובדגני הבוקר) את אחת מהאופציות הבאות, כאשר עד לסיום המחקר כל הנחקרים למעשה התנסו בכל האופציות:

  • 125 גרם פטל אדוֹם קפוא.
  • 250 גרם פטל אדוֹם קפוא.
  • ללא פטל – תנאי ביקורת.

בדיקות דם להערכת התגובה המטבולית נאספו עד 24 שעות לאחר הארוחה. נמצא כי קרא עוד.

Xiao D, et al. Attenuation of Postmeal Metabolic Indices with Red Raspberries in Individuals at Risk for Diabetes: A Randomized Controlled Trial. Obesity (Silver Spring). 2019 Feb 14. 

 

 

אגוזים להפחתת הסיכון הקרדיוֹוסקולרי בקרב חולי סוּכרת סוג 2

בהתבסס על שני מחקרי עוקבה גדולים, שנערכו בארה"ב, במחקר זה נבדק הקשר בין צריכת אגוזים לבין הסיכון הקרדיווסקולרי בקרב חולי סוכרת סוג 2. במחקר נכללו 16,217 משתתפים ממחקר האחיות, שנערך בין השנים 1980-2014, וממחקר אנשי מקצועות הבריאות, שנערך בין השנים 1986-2014. צריכת אגוזים הוערכה באמצעות שאלוני תזונה כל 2-4 שנים. במהלך תקופת המעקב תועדו 3,336 אירועים קרדיווסקולריים ו-5,682 מהמשתתפים נפטרו.

נמצא כי קרא עוד.

Liu G, et al. Nut Consumption in Relation to Cardiovascular Disease Incidence and Mortality among Patients with Diabetes Mellitus. Circ Res. 2019 Feb 19. 

 

 

מיץ דובדבנים להפחתת הסיכון לגאוּט

במחקר אקראי מוצלב הוערכה ההשפעה של מיץ דובדבנים חמוצים על רמת חומצת השתן (אוריצמיה), מדדי השומן והסוכר ומדדים דלקתיים בקרב מבוגרים עם עודף משקל או שמנות. החוקרים מסבירים כי עלייה בחומצת השתן בדם והצטברותה במפרקים וברקמות הינה גורם סיכון להתפתחות גאוט וכן לתחלואה קרדיווסקולרית, כאשר מיץ דובדבנים עשוי לתרום להפחתת ריכוז חומצת השתן בדם בשל פעילותו נוגדת החמצון והדלקת. במחקר נכללו 26 משתתפים, אשר צרכו 240 מ"ל ליום מיץ דובדבנים חמוצים או פלסבו – כל אחד למשך 4 שבועות עם 4 שבועות הפרדה ביניהם.

נמצא כי קרא עוד.

Keith R Martin, Katie M Coles. Consumption of 100% Tart Cherry Juice Reduces Serum Urate in Overweight and Obese Adults. Current Developments in Nutrition, 25 February 2019.

 

 

הפוטנציאל של סויה מותססת למבוגרים עם הפרעה קוגניטיבית קלה

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו הוערכה היעילות והבטיחות של תוסף סויה מותססת באמצעות חיידקים פרוביוטיים מהזן Lactobacillus plantarum לשיפור התפקוד הקוגניטיבי בקרב מבוגרים עם הפרעה קוגניטיבית קלה. במחקר נכללו 100 משתתפים, אשר חולקו אקראית לנטילת התוסף במינון 800 מ"ג ליום או פלסבו - למשך 12 שבועות. החוקרים העריכו את השינוי בציון התפקוד הקוגניטיבי הקשור בזיכרון ובקשב, וכן את הקשר בין השינוי בתפקוד הקוגניטיבי לבין השינוי בגורם נוירוטרופי מוחי (brain-derived neurotrophic factor - BDNF).

נמצא כי קרא עוד.

Hwang YH, et al. Efficacy and Safety of Lactobacillus Plantarum C29-Fermented Soybean (DW2009) in Individuals with Mild Cognitive Impairment: A 12-Week, Multi-Center, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Clinical Trial. Nutrients. 2019 Feb 1;11(2). 

 

 

מיינדפוֹלנס להקלה על כֶאב

בסקירה שיטתית הוערכו העדויות לגבי ההשפעה של התערבויות קצרות מבוססות מיינדפולנס על כאב אקוטי וכרוני. במחקר נכללו התערבויות שנמשכו עד שעה וחצי ובהן מיינדפולנס הייתה שיטת הטיפול העיקרית. בסקירה נכללו 20 מחקרים, מהם 16 מחקרים אקראיים מבוקרים. ב-14 מהמחקרים ההתערבות נבדקה במצב של כאב שאינו קליני (יצירת כאב באופן מחקרי במעבדה) וסה"כ הוערכו 25 התערבויות – 13 הועברו באמצעות הקלטה קולית או וידאו ו-12 באופן ישיר. ההתערבויות כללו מגוון טכניקות - הנחיות לנשימה מודעת, סריקת גוף (מודעות לאיברי הגוף השונים), קבלה של המחשבות והכאב, מודעות רוחנית, התבוננות פתוחה ושילוב של טכניקות שונות. במחקרים השונים תנאי הביקורת היו מגוונים; חלקם היו פסיביים (כגון מנוחה או העדר התערבות) וחלקם אקטיביים (כגון הדרכה, היפנוזה, דמיון או הסחת דעת, הרפיית שרירים).

החוקרים מציינים כי קרא עוד.

McClintock AS, et al. Brief Mindfulness-Based Interventions for Acute and Chronic Pain: A Systematic Review. J Altern Complement Med. 2019 Mar;25(3):265-278. 

 

 

הקשר בין נטילת תוסף "פרנטל" בהריוֹן והסיכון לאוֹטיזם

במחקר עוקבה פרוספקטיבי נבדק הקשר בין נטילת תוסף "פרנטל" (מולטי ויטמין) במהלך ההריון לבין הסיכון לאוטיזם, בקרב תינוקות שנולדו לאחים עם אבחנה של אוטיזם. כחלק ממחקר העוסק בסימנים מוקדמים לאוטיזם בקליפורניה, במחקר זה נכללו הנתונים של 332 תינוקות, שנולדו בין השנים 2006-2015, וכללו הערכה קלינית עד גיל 3.5 שנים.

נמצא כי קרא עוד.

Schmidt RJ, Iosif AM, Guerrero Angel E, Ozonoff S. Association of Maternal Prenatal Vitamin Use With Risk for Autism Spectrum Disorder Recurrence in Young Siblings. JAMA Psychiatry. 2019 Feb 27.

 

 

ניתוח חירום קיסרי קשור בסיכון מוגבר לצפצופים ולאלרְגיה למזון

במחקר עוקבה, בו נכללו תינוקות שנולדו באזור ניו-יורק בין השנים 2008-2010, נבדק הקשר בין צורת הלידה לבין הסיכון להופעת צפצופים ואלרגיה למזון בילדות המוקדמת, תוך הערכת ההשפעה של הנקה על קשרים אלה. הנתונים לגבי הופעת צפצופים ואלרגיה למזון (החל מגיל 8 חודשים) נאספו כל 4-6 חודשים עד גיל 3. במחקר נכללו 5,753 תינוקות, 23% מהם נולדו בניתוח חירום קיסרי ו-27% בניתוח קיסרי מתוכנן. נמצא כי קרא עוד

Adeyeye TE, et al. Wheeze and Food Allergies in Children Born via Cesarean Delivery: The Upstate KIDS Study. Am J Epidemiol. 2019 Feb 1;188(2):355-362. 

 

 

לא נמצאה תרומה לתוספי אוֹמגה 3 להתפתחות התינוק

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו, שנערך באזור כפרי באתיופיה, נבדקה ההשפעה של תוספי אומגה 3 - לאם המניקה או לתינוק - על ההתפתחות של תינוקות בגילאי 6-24 חודשים. החוקרים מסבירים כי לחומצת שומן מסוג DHA תפקיד חשוב בהתפתחות המוח, אולם אין עדויות לגבי ההשפעה לאחר הלידה במדינות עם הכנסה נמוכה. במחקר נכללו 360 צמדי אימהות ותינוקות בגילאי 6-12 חודשים, אשר חולקו אקראית לארבע קבוצות המחקר: תוסף לאם בלבד, תוסף לתינוק בלבד, תוסף לאם ולתינוק וקבוצת ביקורת שבה האם והתינוק לא קיבלו תוסף. התוסף ניתן לתקופה של 12 חודשים, כאשר לאימהות ניתנו כמוסות שמן דגים במינון של 215 מ"ג DHA ו-285 מ"ג EPA, ולתינוקות ניתן מזון מועשר בשמן דגים במינון של 169 מ"ג DHA ו-331 מ"ג EPA. החוקרים העריכו באמצעות מדדים סטנדרטיים את ההתפתחות של התינוק בתחומים של התפתחות אישית-חברתית, שפה ומוטוריקה וכן את ההתפתחות החברתית-רגשית.

נמצא כי קרא עוד.

 Argaw A, et al. Neither n-3 Long-Chain PUFA Supplementation of Mothers through Lactation nor of Offspring in a Complementary Food Affects Child Overall or Social-Emotional Development: A 2 × 2 Factorial Randomized Controlled Trial in Rural Ethiopia. J Nutr. 2019 Mar 1;149(3):505-512. 

 

 

ילדים עם הפרעת קשב קשה עלולים להיות בסיכון מוגבר לדיכאוֹן בגיל ההתבגרות

במחקר עוקבה, שנערך בישראל, נבדק הקשר בין נטילת תרופות לטיפול ב-ADHD מסוג מתילפנידאט (ריטלין, קונצרטה) בגיל הילדות, לבין נטילת תרופות נוגדות דיכאון בגיל ההתבגרות. בהתבסס על נתוני מערכת הבריאות וקופות החולים, במחקר נכללו הנתונים של 6,830 ילדים, שהחלו ליטול מתילפנידאט בגילאי 6-8, ונבדק הקשר בין מידת ההיענות לטיפול עד גיל 12 לבין נטילת נוגדי דיכאון בגיל 13-18. מניתוח הנתונים עולה כי בקרב כ-75% מהילדים רמת ההיענות לטיפול במתילפנידאט הייתה נמוכה מ-50%.

עוד נמצא כי קרא עוד.

Madjar N, et al. Childhood methylphenidate adherence as a predictor of antidepressants use during adolescence. Eur Child Adolesc Psychiatry. 2019 Mar 4. 

 

 

הפחתת רגישות לסובלים מאלרְגיה לחיטה

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו הוערכה היעילות והבטיחות של אימונותרפיה באמצעות גלוטן חיטה להפחתת רגישות בקרב צעירים הסובלים מאלרגיה לחיטה. במחקר נכללו 46 מטופלים בגילאי 4-22, אשר נחשדו באלרגיה לחיטה או היו חיוביים לחיטה בטסט עורי (skin prick test) ו/או רמות גבוהות של נוגדני sIgE לחיטה. הנחקרים חולקו אקראית לקבוצת האימונותרפיה או לקבוצת הפלסבו. האימונותרפיה כללה קבלת מינון נמוך של גלוטן חיטה (תוסף בצורת קמח), עם עלייה במינון כל שבועיים עד למינון מרבי של 1,445 מ"ג חלבון חיטה. לאחר שנה כל המשתתפים עברו מבחן תגר במינון מרבי של 7,443 מ"ג חלבון חיטה. בשנה השנייה, המשתתפים בקבוצת האימונותרפיה, שהגיעו למינון המרבי, המשיכו בטיפול משמר ושאר המשתתפים המשיכו באותו פרוטוקול של עלייה במינון כל שבועיים. המשתתפים, שהיו במקור בקבוצת הפלסבו, קיבלו אימונותרפיה במינון גבוה עד למינון מרבי של 2,748 מ"ג חלבון חיטה. לאחר שנתיים כל המשתתפים עברו מבחן תגר נוסף במינון מרבי של 7,443 מ"ג חלבון חיטה. המשתתפים, שהיו במקור בקבוצת ההתערבות ושלא סבלו מתסמינים, הפסיקו את הטיפול והמשיכו דיאטה נטולת חיטה למשך 8-10 שבועות נוספים ולאחר מכן עברו מבחן תגר נוסף. 

להלן הממצאים העיקריים: קרא עוד.

Nowak-Węgrzyn A, et al. Multicenter, randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial of vital wheat gluten oral immunotherapy. J Allergy Clin Immunol. 2019 Feb;143(2):651-661.e9. 

 

 

וכעת, עוד כותרות...

 

 

רוֹדיולה לטיפול במחלת גבהים

במחקר מעבדה בוחנים החוקרים את המנגנונים המולקולריים העומדים בבסיס ההשפעה המיטיבה של רודיולה (Rhodiola rosea) ורכיביה הפעילים במצבים של מחלת גבהים, בדגש על השפּעתם על גורמי השעתוק hypoxia-inducible factor 1, המעורבים בהתאמת פעילות התאים למצב של ירידה ברמת החמצן. 

Liang ZL, Zhang XY, Wang F, Zhang K, Liu HF, Liu HL. Understanding molecular mechanisms of Rhodiola rosea for the treatment of acute mountain sickness through computational approaches (a STROBE-compliant article). Medicine (Baltimore). 2018 Sep;97(39):e11886. 

 

 

 

 

חסר וִיטמין D עלול לפגוע בפעילות המוח

במחקר, שנערך בקרב עכברים, מדגימים החוקרים כי תזונה נטולת ויטמין D הובילה להפרעה באזורים במוח הקשורים בלמידה וזיכרון, ללא השפעה על השרירים או על התפקוד המוטורי.

Al-Amin MM, Sullivan RKP, Kurniawan ND, Burne THJ. Adult vitamin D deficiency disrupts hippocampal-dependent learning and structural brain connectivity in BALB/c mice. Brain Struct Funct. 2019 Feb 2.

 

 

פִיפרין לטיפול בוִיטיליגו

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו, בו נכללו 63 מטופלים עם ויטיליגו באזור הפנים, שקיבלו טיפולי אור, נמצא כי שילוב טיפול חיצוני בפיפרין (המופק מפלפל שחור - Piper nigrum) בריכוז 1% היה יעיל יותר בהשוואה לטיפולי אור בלבד להפחתת התסמינים העוריים. 

Shafiee A, Hoormand M, Shahidi-Dadras M, Abadi A. The effect of topical piperine combined with narrowband UVB on vitiligo treatment: A clinical trial study. Phytother Res. 2018 Sep;32(9):1812-1817. 

 

 

הזמינות הביולוגית של תוסף קוֹ-אנזים Q10

במחקר קליני, בו נכללו 24 מתנדבים בריאים, אשר צרכו ®COQUN - תוסף קו-אנזים Q10, ראשית באופן אקוטי ולאחר מכן גם במינון של 100 או 200 מ"ג ליום למשך 4 שבועות, נמצא כי השימוש בטכנולוגיה Miniactives® מסייעת לשמירה על רמה אחידה של Q10 בדם ללא ירידה חדה ובכך מספקת בסיס לטיפול במחלות כרוניות. 

המחקר מומן על ידי חברת VISUFARMA S.p.A, המייצרת את התוסף. 

Martucci A, Reurean-Pintilei D, Manole A. Bioavailability and Sustained Plasma Concentrations of CoQ10 in Healthy Volunteers by a Novel Oral Timed-Release Preparation. Nutrients. 2019 Feb 28;11(3). pii: E527. 

 

 

הטיה בהערכת הסיכון במחקרים הבודקים את ההשפעה של אלכוהול

בהתבסס על נתונים ממאגר נתונים לאומי בארה"ב, מראים החוקרים כי במחקרים בהם נבדקה ההשפעה של אלכוהול על הבריאות ישנה הערכת חסר לסיכונים האפשריים, במיוחד בקרב צעירים בגילאי 20-50, שכן מחקרים אלה לרוב אינם כוללים אוכלוסייה שנפטרה בגיל צעיר כתוצאה מצריכת אלכוהול. 

Naimi TS, et al. Alcohol, Age, and Mortality: Estimating Selection Bias Due to Premature Death. J Stud Alcohol Drugs. 2019 Jan;80(1):63-68.

 

 

הפעילות הרפואית של קִיפודנית

בסקירה מוצגים הממצאים לגבי הפעילות הרפואית של קיפודנית (Echinacea) מזנים שונים, ההרכב הכימי והגורמים המשפיעים על הרכב זה, וכן השימוש בקיפודנית כגורם בעל השפעה נוגדת חמצון ואנטי-בקטריאלית במזון ובטיפול הקליני. 

Sharifi-Rad M, et al. Echinacea plants as antioxidant and antibacterial agents: From traditional medicine to biotechnological applications. Phytother Res. 2018 Sep;32(9):1653-1663. 




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם